Slutten for Windows 7

Det har lenge vært kjent at Microsoft skal slutte å tilby oppdateringer for Windows 7, men har utsatt det over lengre tid. Det ble i forkant, rullet ut et tilbud om gratis oppgradering til Windows 10 for de med Windows 7 og 8.1. Dette tilbudet ble avsluttet 29. juli 2016 men man kan fortsatt oppgradere til Windows 10 gratis. Se lengre ned for informasjon.

Nå er det bestemt at oppdateringer og feilretting ikke lenger blir tilgjengelig, den 14. Januar 2020.

Dette betyr at datamaskiner med Windows 7 ikke får oppdateringer lengre og blir dermed svært utsatt for angrep og feil blir ikke rettet opp. Datamaskinen fungerer men med tiden vil det bli mer og mer vanskelig å bruke den.

win7

Det finnes da to alternativ:

  1. Oppgrader datamaskinen til Windows 10
    Du bør vurdere om dette er lønnsomt ut i fra alder og kapasitet på datamaskinen. Man kan med en gyldig Windows 7 lisens, oppgradere til Windows 10 via et verktøy fra Microsoft og bruke lisensnøkkelen til Windows 7. Les mer om systemkrav her.
  2. Kjøpe ny PC
    Du kan kjøpe en ny datamaskin. Dette er mest lønnsomt på sikt. Har du en datamaskin med Windows 7 er den minst 5 år gammel, men kanskje også så mye som 10 år og da er det på tide med en ny datamaskin uansett. Standard levetid på en datamaskin antas å være ca. 5 år.

 

Har du spørsmål rundt dette?

Kontakt oss i dag. Vi hjelper deg gjerne!