Beste antivirus- og sikkerhetsprogram

Gratis datasikkerhet får toppkarakter

Sikkerhetsprogrammet som er innebygd i Windows 10, får toppscore på alle måleparametre, i stor uavhengig test.

71468359

INNEBYGD SIKKERHET:
Ifølge den tyske stortesten behøver du ikke å bruke penger på datasikkerhet, i hvert fall ikke om du har Windows 10. (Skjermdump)

Noen av de vanligste spørsmålene teknologiredaksjonen i Dinside får fra dere lesere, handler om datasikkerhet.

Gjennomgangsspørsmålet er: Hva trenger jeg av sikkerhetsprogrammer på PC-en? Hvis du har Windows 10 og lar automatiske oppdateringer jobbe som de vil i bakgrunnen, kan svaret nå vise seg å være svært enkelt:

Du trenger ikke noe mer enn Windows Sikkerhet (Defender), som allerede er installert på PC-en din.

Får toppscore på alt

Det er i hvert fall konklusjonen i en fersk stortest utført av det tyske sikkerhetsinstituttet AV-test. Der får nemlig Windows Defender stempelet Top Product, med full score på både beskyttelse, ytelse og brukskvalitet.

AV-test har testet og sammenlignet 20 sikkerhetspakker beregnet på privatmarkedet, og i testene har de fokusert på realistiske scenarier og typiske sikkerhetsutfordringer i PC-hverdagen. Alle typiske trusselområder skal ha blitt brukt i forsøket på å lure sikkerhetsprogrammene.

Alle programmene skal ha blitt testet med standard innstillinger. Du skal altså ikke behøve å foreta deg noe som helst, for å være godt sikret med Windows Defender.

De fire beste

Gratisprogrammet fra Microsoft deler førsteplassen med F-Secure Safe 17, Norton Security 22.17 og Kaspersky Internet Security 19, som alle benytter abonnementsmodeller som koster penger.

AV-test kjører disse testene flere ganger i året, og det er første gang Windows Defender får beste karakter på alle måleparametre av det tyske instituttet, som er blant de ledende på denne typen tester.

I forrige test, som ble foretatt i april, fikk Defender noe trekk på ytelse. Med de siste oppdateringene er også ytelsen så god at den har fått karakteren 6 av 6 mulige fra tyskerne.

Testen kan du lese i sin helhet hos av-test.org.

Kilde: dinside.no/data